Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИВА МИТЕВА
ИВА МИТЕВА

Всички обаче ще сме си научили урока и няма да се гласуват спорни неща, смята зам.-шефката на НС

Всички трябва да се научим да водим диалог - затова ще гласувам за вота. Това заяви зам.-председателката на парламента Ива Митева от ИТН .

Категорично съм против избори, обяви обаче Митева на влизане в парламента за днешните дебати от внесения от ГЕРБ вот срещу кабинета "Петков". Изборите ще създадат повече проблеми, отколкото ще решат, просто всички трябва да си научим урока, коментира тя.

Никой парламент вече няма да има потенциала да излъчи управление със 121 гласа, защото разцеплението ще става все по-голямо, а избирателната активност все по-ниска, прогнозира юристката. Затова тук вече трябва да покажем държавническо мислене и благоразумие да се справим с трудностите, призова тя задочно колегите си от останалите политически сили.

Затова тя смята, че дори да се направи ново правителство от най-голямата партия в това Народно събрание -  "Промяната", след успех на вота на недоверие, вече "всеки ще си е научил урока".

Вече всеки ще слуша другия и ще знае, че всеки глас в това НС е много ценен, обясни Митева. И няма да приемаме актове, които не желаем, които са непочтени или неконституционосъобразни, обяви тя. Съвестта ми ще е чиста и вече няма да гласувам, както ми се каже, а както аз желая, допълни Ива Митева.

Депутатката от партията на Слави Трифонов не коментира хипотезата, че при завъртане на рулетката и връчване на третия мандат на ИТН ще се пробва програмно правителство именно от нейната парламентарна група.

Тя потвърди, че е имало нови опити да се говори и да се пишат есемеси на нейни колеги от ИТН да подкрепят правителството. Засипвани са колегите целия уикенд, но те ще издържат и ще вземат решение по съвест, убедена е депутатката. Тя подозира опити за връщане на политическото номадство в правилника на парламента.

Капсулирането на министерствата по партии беше голяма грешка, каза още Митева. Зам.-председателката на парламента отказа да бъде издигната за шеф на НС след свалянето на Никола Минчев, защото искала голямо обединение около кандидатурата.