Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Някакво божество с бръсната глава се появява във фейсбук, къде са органите, които решават и гласуват", пита Ивайло Дичев, имайки предвид лидера на ИТН Слави Трифонов (на снимката).
"Някакво божество с бръсната глава се появява във фейсбук, къде са органите, които решават и гласуват", пита Ивайло Дичев, имайки предвид лидера на ИТН Слави Трифонов (на снимката).

Накрая ще излъчваме роботи да си натискат копчетата, къде е свободната воля на народните представители?

Някакво божество с бръсната глава се появява във фейсбук, къде са органите за управление, пита професорът

"Върви подмяна на сериозни теми в обществото, преди бе Истанбулската конвенция, анти-ковид мерките, това е феномен на популизма, малко му мина модата, но при нас идва със закъснение - коментира проф. Ивайло Дичев пред Би Ти Ви. - ИТН тръгна с шоу-програми, с кастинг за политици, събираш ги от улицата и им казваш, че ще ги направиш депутати, министри. Това бе шоу, но след това тези хора трябва да ги контролираш и им пускаш полиграф. Това е краят. Утре ще използват някакви скенери, другите ще слагат чипове и накрая ще излъчваме роботи, за какво са ни политици, къде е свободната воля, да пратим роботи да натискат копчета." Според професора това е драмата на ИТН.

"Някакво божество с бръсната глава се появява във фейсбук, къде са органите, които решават и гласуват", пита той. 

Според него са необходими компромиси и хвърляне на мостове към опозицията, след като Бойко Борисов е казал, че е готов за разговори.

"Но с ИТН не може, с отцепници също не може да се управлява, иначе ще се върнем към 2020 г. - всички на площада, отиваме да подкрепим управляващите, аз ще отида, мисля че е правилна посоката." Според Дичев президентът тежко е разочаровал тези, които протестираха.

"Мисля, че той е тласкан от политически нарцисизъм, всеки ден се изказва, с което девалвира думата си - твърди професорът. - Той може да има амбиции със Стефан Янев да продължи да е важен в политиката, позицията му за Македония мисля, че е популистка и вредна." Трябва да стигнем до тотална катастрофа, за да разберем, че нещо трябва да направим.