Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обилни дъждове с градушка
Снимка: Архив
Обилни дъждове с градушка Снимка: Архив

Студен атмосферен фронт преминава над България и започналият през нощта дъжд в Централна, Северна България и югозападните райони ще обхване и източните части от страната, съобщи БНТ.

На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен. С него ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с днес, между 23° и 28°, в София - около 23°.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива и по Черноморието. Валежи и гръмотевици ще има сутринта по северното крайбрежие, а след обяд и на места и по южното. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22 - 23°, колкото е и температурата на морската вода, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще бъде дъждовно, с гръмотевични бури. Повишена е вероятността и за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Температурите ще се понижат чувствително.

В неделя ще превалява все още само на отделни места, с по-голяма вероятност в Южна България. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица, когато в много райони от страната ще бъде горещо, с температури над 30°.