Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гръмотевични бури в събота

В събота през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще има още през нощта в някои централни райони на Дунавската равнина и в Добруджа. В хода на деня гръмотевични бури с краткотраен, интензивен валеж се очакват най-вече в източните и централните райони на страната. По-мощни ще са процесите в часовете следобед и вечерта около Стара планина и на юг от нея.

Вятърът в събота ще е с прохладни пориви от североизток, а дневните температури - с градус-два по-ниски от петъчните - в интервала от 23 до 28 градуса.

В неделя слънцето ще взима превес. Отново са възможни незначителни краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност - в южната половина на страната. Дневните температури ще са в интервала 24-29 градуса.

Следващата седмица посрещаме астрономическото лято. То настъпва във вторник, който ще бъде най-дългият ден през тази година. Съвсем подобаващо периодът ще е почти без валежи, с много слънце и с температури над 35 градуса в четвъртък и петък в традиционно топлите части на страната.