Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разпитаните съграждани на 18-годишния Васил Михайлов го описват като агресивен и с чувство за безнаказаност

Прокурорският син Васил Михайлов се появи с патерици в Софийския районен съд и поиска по-лека мярка, за да има достъп до лечение. Това обаче не трогна съдебния състав, който удължи престоя му в ареста.

Васил е син на зам.окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. Михайлов-младши бе арестуван в сряда след множество оплаквания за побоища над различни хора. Нападенията над съгражданите му били заснемани с телефон.

Пред съда бе представен и болничен лист от края на май от адвокат Христо Ботев, който е негов защитник. Самият Михайлов поиска по-лека мярка, за да има достъп до лечение. Предписани му били смяна на превръзката през дни и прием на лекарства.

Гневни съграждани на Васил обаче питат защо травмата на крака не му е попречила да хулиганства. Жители на Перник рядко засичали младежа да си подпомага с патерици. Заради тези разминавания съдът назначи съдебномедицинска експертиза.

Сред мотивите за решението на съдия Даниела Тошева е високата степен на обществена опасност. Има и достатъчно доказателства, че 18-годишният Васил Михайлов е нанасял побои и е отправял заплахи към свои съграждани, като за част от тях е използвал боксове и нож.

Пред съда младежът отрече да е използвал нож при нападенията и поиска да бъде пуснат под домашен арест.

Първоначално срещу него бяха повдигнати две обвинения – за нанесена телесна повреда на перничанин и за закана за убийство на жена, пред чието лице размахал нож.

Михайлов бе привлечен първо към отговорност за случай от 9 април. Тогава нанесъл побой над мъж, а след това го пробол с нож близо до окото. Жената на бития опитала да спре Васил, но той не чувал. Тогава пробвала да се обади на полицията, но Васил избил телефона от ръката ѝ и я заплашил с убийство.

В четвъртък той получи трето обвинение – за нанесена телесна повреда на бившия футболист от “Миньор” (Пк) Румен Андонов. Прокурорският син му счупил челюстта на две места, което е средна телесна повреда.

Местни твърдят, че Васил Михайлов е пребивал системно хора в Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Прокурор Георги Иванов отбеляза и опасността Васил да въздейства върху свидетели, ако бъде пуснат с по-лека мярка.

По делото са разпитани множество свидетели, които описват Васил като агресивен и с чувство за безнаказаност.