Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов остава в ареста, реши Софийският районен съд преди минути.

18-годишният Васил е обвинен за побоя над бившия футболист от “Миньор” (Пк) Румен Андонов, над още един мъж и за закана за убийство на жена от Перник.

Сред мотивите за решението си съдия Даниела Тошева от Софийски районен съд е висока степен на обществена опасност. Има и достатъчно доказателства,че Васил е нанасял побои и е отправял заплахи към своите съграждани в Перник, като за част от тях е използвал боксове и нож.

Васил Михайлов пристигна от ареста в Софийски районен съд с патерици. В съда бе представен и болничен лист от края на май за нараняванията на 18-годишния младеж. Свидетели посочват, че тези наранявания не му попречили при извършването на престъпления. Други жители на Перник посочили,че не са виждали Васил да ползва редовно патерици. За това е назначена и съдебномедицинска експертиза.

Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора в Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Побоищата са били заснемани с телефон.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка, а именно “задържане под стража”.

По делото са разпитани множество свидетели, които определят Васил като агресивен. В съда той отрече да е използвал нож при нападенията.

18-годишният мъж поиска да бъде пуснат под домашен арест.

Срещу него са повдигнати две обвинения - за отправени заплахи за живота и нанасянето на телесна повреда.

Той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. Михайлов-младши бе арестуван в сряда след множество оплаквания за побоища над различни хора.

18-годишният кикбоксьор е арестуван за втори път по време на акция, в която участваха Националната полиция, ОД на МВР - Перник и служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник.

Адвокат Христо Ботев се запознава с материалите по делото.
Адвокат Христо Ботев се запознава с материалите по делото.
Васил Михайлов пристигна от ареста в Софийски районен съд с патерици. Снимки Авторката
Васил Михайлов пристигна от ареста в Софийски районен съд с патерици. Снимки Авторката