Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На извънредния брифинг на ГЕРБ присъстват Деница Сачева, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев, Тома Биков Кадър: Фейсбук
На извънредния брифинг на ГЕРБ присъстват Деница Сачева, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев, Тома Биков Кадър: Фейсбук

Усложливо помагаме да се сложи край на тази мъка, заявиха от партията на Бойко Борисов 

Вот на недоверие заради несправянето на правителството в сферата на публичните финанси и икономиката ще внесе утре ГЕРБ в Народното събрание. Извънредна пресконференция заради скандалите в управляващата коалиция и предстоящата политическа криза дадоха ГЕРБ в централата си.

"Вярваме че в това НС има хора, които са господари на себе си", обяви Десислава Атанасова . ГЕРБ ще поканят на консултации парламентарни партии като започват от най-малката група. Ще водят разговори в НС, не в мола, не в лаборатории или апартаменти, уточни Атанасова. 

Тома Биков заяви, че така целят и да спасят българската политическа система от разпад. Не просто да приключи злополучния си мандат това правителство, а дори да помогнат на ДБ и БСП да излязат от тази ситуация, която е на път да ги приключи като политически субекти. По думите му случващото се е абсолютно недопустимо, вредно и пагубно за българския политически живот, затова ГЕРБ спират да изчакват политичвскаъа система сама да преодолее слабостите си.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев коментира, че грозните скандали в коалицията правят управлението невъзможно. "Услужливо се опитваме да помогнем на тази мъка да се сложи край. Резултатът ще е мерило за персоналната съвест на всеки", добави той. По думите му сме се 
Докарали до ситуация, в която всички решения са лоши, а в нея предсрочните избори не са толкова лоши. Той отхвърли възможността за експертен кабинет или програмно правителство, защото бил скептичен и не било ясно кой носи отговорност в такива ситуации. 

ГЕРБ се възмути ха, че отношенията в коалицията се регулират със заплахи, изнудване и натиск, а подкрепата се осигурява чрез пазарлъци. "На тази мъка тр да се сложи край. Тя е мъка за всички", заяви Дончев. 

Делян Добрев заяви, че част от голямата инфлация у нас може да се обясни с некадърността на правителството. Друга част обаче е необяснима, или обяснима единствено с лобозъм и корупция - инфлацията при горивата. Цената на петрола е същата като през 2012 г, акцизите и ДДС са същите, а цените са с 36-37% по високи, заяви той. 

Според ГЕРБ правителството представлява заплаха. Дефицитът по текущата сметка расте, а макроикономическата рамка е счупена. "Те залагат дефицит, който няма как да бъде платен. Бизнесът работи на ниска добавена стойност, а хората обедняват", смятат бившите управляващи. 

По- днес гербаджиите бойкотираха парламентарната Комисия по превенция и противодействие на корупцията, която прие правилата за избор на нов шеф на КПКОНПИ, а миналата седмица оставиха управляващата коалиция сама да осигурява кворум за парламентарните заседания.