Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С третокласничката, която изпратила писмо на Петков, за да да поиска да се срещнат, бе първият разговор на премиера при визитата му в старата столица. Снимки Авторката
С третокласничката, която изпратила писмо на Петков, за да да поиска да се срещнат, бе първият разговор на премиера при визитата му в старата столица. Снимки Авторката

Ако нямаме 22 приети закона, губим и спираме 12 млрд. европейски пари в българската икономика

Кирил Петков се срещна с Александра на 10 г., която иска да стане премиер

"Всяка сутрин ставам и тръгвам на работа с идеята, че трябва да правя нещата, в които вярвам и да спазвам принципите си. Знаейки, че давам най-доброто от себе си, вече какви резултати ще дойдат вече не е изцяло под мой контрол, така че за втората част не се притеснявам толкова". Така премиерът отговори на въпроса на 10-годишната Александра от Велики Търново как се справя с напрежението в политиката. С третокласничката, която изпратила писмо на Петков, за да да поиска да се срещнат, бе първият разговор на премиера при визитата му в старата столица. Момичето каза, че иска да стане премиер, и попита настоящия за мнението му за случващото се в държавата.

Петков е придружаван от министър Николай Денков.

"Това е опит на хора, които много дълго време са се обогатявали от обществените средства, от данъците на всички, да запазят тази система и в момента правят всички възможни манипулации, за да може това да остане. Ние пък сме решили, че ще променим това, защото България трябва да бъде една държава, в която има подем, растеж, в която не се краде и няма корупция. В момента сме в това пренареждане", каза й премиерът.

Най-важното в момента е да имаме 121 депутати без зависимости и никой от тях да не спира реформата в съдебната система и антикорупционната комисия, каза още Кирил Петков пред журналисти.

"Това, което видяхме вчера, и аз благодаря на смелостта на депутатите и на Радостин Василев е, че те казаха: "Лоялността ни е към България и няма да допуснем подмяна на обещаните ни идеи с някакви задскулисни договорки и приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев. Въпросът е примерът има да бъде последван от още 7 души", допълни Петков.

Той изрази увереност, че ще се намерят още съмишленици на управляващите.

"Чисто математически става въпрос за това колко хора, които са дали клетва, ще спазят думата си. Продължаваме разговори с много хора, но идеята е всеки да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 приети закона, губим и спираме 12 млрд. европейски пари в българската икономика, актуализацията на пенсиите не се случва, семействата с деца не получават данъчни облекчения, а горивата продължават да са на тези цени", допълни той.

В момента тече среща на 4 очи на Петков и кмета Даниел Панов в музей Възраждане и Учредително събрание.

Премиерът Кирил Петков и кметът на Велико Търново Даниел Панов.
Премиерът Кирил Петков и кметът на Велико Търново Даниел Панов.