Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов по време на интервюто в неделя
Слави Трифонов по време на интервюто в неделя

Гневи се, но не прекалено

Преди бурните разводи в ИТН в понеделник, Слави Трифонов даде интервю на журналиста от “Дарик” Константин Вълков. Това бе третото интервю, която Трифонов дава на външни журналисти в сублимни политически моменти. През останалото време комуникира през фейсбук.

Първото бе точно преди година между първите и вторите парламентарни избори за 2021 г. - пред Петър Волгин в БНР. Тогава се роди култовата дума “изчегъртване” - обяви, че направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано.

Второто бе през август миналата година - този път пред Бойко Василев от БНТ. Тук вече Трифонов говореше за смирение.

Сега, след като оттегли министрите от коалицията, Слави е интервюиран от Вълков в студиото на тв 7/8. Ние сме се поканили взаимно, каза Трифонов.

Този път той е в нова роля - на прагматик. Гневи се, но не прекалено.

Повишава тон само като се провиква “Ма-ке-до-ния!”, като обяснява причината за напускането на коалицията.

По въпроса за “изчегъртването” вече не мисли същото. За ГЕРБ и ДПС казва: Тези партии са в парламента и трябва да се съобразяваме с това, какво да направим, да ги избием, да ги изключим? Аз не ги харесвам, вие не ги харесвате, други не харесват мен.

Отрича да е популист. Разглеждам се като прагматичен, а като политик не се разглеждам.

Запитан отговорно ли е поведението да оттегли подкрепа за правителство по време на война, казва: Правя избор между лошо и по-малко лошо. По-малко лошо е да продължа да участвам в тази коалиция. По-лошо е, ако продължа да участвам и тези хора продължат да управляват.

И още: Аз се опитвам да се свърши една определена работа. Това дали харесвам Кирил Петков, или не, няма никакво значение. Има значение Кирил Петков да свърши работа като министър-председател в коалиция с други три партии. В момента, в който стана ясно, че това е невъзможно, първо се допитах до депутатите от ИТН. Тези думи са интересни на фона на хода на част от депутатите от ИТН в понеделник.