Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатите, които напуснаха ИТН, дадоха своя пресконференция. От ляво на дясно - Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Радостин Василев, Георги Георгиев, Николай Радулов и Деян Петков.
Депутатите, които напуснаха ИТН, дадоха своя пресконференция. От ляво на дясно - Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Радостин Василев, Георги Георгиев, Николай Радулов и Деян Петков.

Групата на отцепниците от "Има такъв народ" първоначално е трябвало да бъде от повече от 10 депутати. Това обяви проф. Николай Радулов - единият от обявилите отделянето си народни представители.

"Много дълго ни повтаряха, че сме никой и ще гласуваме както ни се разпореди. Заради това се чувствам облекчен."

Това обяви депутатът Николай Радулов, който вчера се отдели от "Има такъв народ".

"Мен няма как да ме купят и напазаруват. Тези обвинения показват манталилета на хората, които ги отправят. Цялата работа да напусна е заради това, че имаме лидерска партия с лидер, когото не познаваме, но от негово име ни се казва какво да правим", разясни той мотивите си за напускане на групата на Слави Трифонов пред Нова телевизия.

Тошко Йорданов е бил човекът, командвал депутатите, казвал го е дори на Ива Митева, докато била председател на парламента, разказа още Радулов. А самият Трифонов напусналият депутат го е виждал два пъти.

За последно Йорданов командвал депутатите преди две седмици във връзка със Северна Македония. "Но никой не разбра защо точно", разказа Радулов.

Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско, разказа Радулов за пуснатия от ИТН телефонен разговор между Василев и Христинка Иванова. Първоначално групата на отцепниците е била от повече от 10 души, добави Радулов. Той обаче не знаел защо другите са се отказали. 

В началото на този парламент ни събра някакъв охранител на Слави и обяви, че поема политическото ръководство на група по сигурността. Идеята му беше да вкара в МВР двама души, компрометирани с побоите - единият бе зам.-директор на СДВР по време на протестите, заяви Радулов. Според него единият от тези хора бил комисар Антон Златанов, а вторият сега бил съветник на Бойко Рашков.

Срещата с охранителя на Слави била в офиса на партията в НДК.

"Основната цел беше Гроздан Караджов да получава много пари като министър", заяви пък друг от напусналите депутати - Георги Георгиев. При срещи със строителни фирми той получил оплаквания, че има схеми. "Срещал съм се с човек, представил се като упълномощен от Орлин Алексиев", разказа Георгиев. Този човек поставял условието пред общини да избират правилни фирми за водни проекти. Алексиев, който е свързан с ГЕРБ, бе определен от Слави Трифонов като негов приятел. Изпълнителният директор на "Автомагистрали" в 46-ия парламент ни се представяше като близък на Орлин Алексиев, заяви Георгиев. Той заговори за кръг "Делта Хилс", където живеели депутатка от ИТН и зам.-министърът Явор Пейчев.

Според Георгиев 5% от поръчките трябвало да отиват в този кръг. Като парите се давали през банкови преводи в офшорни зони.

Първият път, в който видях Гроздан Караджов, бе в проектокабинета с Пламен Николов. Вторият път го видях при преговорите в мола. Никога преди това не съм го виждал в партията и в кампания, каза още Георги Георгиев.

Депутатът коментира и обвиненията от Тошко Йорданов, че е поискал оставката на шефа на БАБХ заради скандала с частната лаборатория на "Капитан Андреево". Комисията имаше две заседания и моите забележки бяха, че е трябвало да бъдат просто подготвени. Комисията обаче имаше второ заседание, на което бяха изнесени класифицирани данни и след това някой да ме е чул да говоря за оставка, каза Георгиев.

Николай Радулов
Николай Радулов
Георги Георгиев СНИМКА ИТН
Георги Георгиев СНИМКА ИТН