Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Свиленски
Георги Свиленски

БСП ще се опита да е стабилизиращ фактор. Депутатите от ИТН останали изненадани от изявлението на Трифонов, знаели са двама-трима, твърди шефът на ПГ на БСП

Не е обсъждано в коалицията още по какъв начин ще бъдат разпределени, нито коя от партиите кой сектор би поела, каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски по Би Ти Ви запитан за овакантяващите се постове, след като ИТН изтегли своите министри. И във външни работи имаме експертиза, и в регионално развитие, и в енергетика, имаме какво да предложим, спомена Свиленски. 

Не виждам възможност при предсрочни избори през септември, октомври, ноември да родят някакво по различно мнозинство. Да изпаднем в хипотеза три избора в рамките на година, като миналата година, или да се опитаме да стабилизираме държавата, за което ние от БСП настояваме. Първи приоритет ни е да се приеме бюджета с предложенията за държавното обществено осигуряване каза шефът на ПГ на БСП.

Последните дни играем в сценарий написан някъде, където държавата трябва да се тресе. Усилията, които трябва да положи премиерът и ПП са да намери парламентарна подкрепа. Трябва народни представители, които искат да работят за държавата, хората очакват увеличение на пенсиите, майките очакват увеличение на надбавките, бизнесът очаква подкрепа, заяви Свиленски.

Надяваме се в тази ситуация никой да не извива ръце и да не натиска партньорите. БСП ще се опита да бъде факторът който ще стабилизира, партньорите да започнат да си говорят. Те (депутатите от ИТН) не знаеха че в два и половина техният лидер ще им каже: напускате коалицията. Изведнъж останаха суперизненадани. Сигурно са знаели двама-трима, твърди Свиленски.