Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Бареков. Снимка Архив
Николай Бареков. Снимка Архив

"Какво прави един обречен премиер на България (държава-член на ЕС) в офиса на един мега турбо олигарх на пъпа на София рано сутрин в делничен ден? Въпрос за 1 милион евро на депутатска глава, готова да предаде партията си и избирателите. Защото премиерът вече е наритан смъртоносно от своя ортак и тича на пожар при "баща си".
Тази сутрин точно в 9 часа и 15 минути Кирил Петков се изсули от офисите на "Икономедия", която стопанисва малотиражката "Капитал", и двете собственост на господаря му Иво Прокопиев!

С кавалкада гардове и охранители от НСО Петков пристига час и половина по-рано в офиса на Прокопиев на централната столична уличка "Иван Вазов" номер 20, където по това време няма пукнат журналист, само боса им. На излизане десетки ранобудни и шокирани граждани виждат пищната гледка как #ПростотоКиро с увесен нос напуска сградата на "Капитал" с десетки гавази и се мушва в единия от паркираните отпред няколко мерцедеса.
Обичайната заподозряна Лена Бориславова не е забелязана да се навърта с шефа си на излизане, което означава, че може и да е останала, за да запише задачите, сведени от господаря им от първа ръка..." това написа в профла си във фейсбук Николай Бареков. 18 минути след това той бе цитиран от ПИК.

Лъжа нарече твърденията му сайтът "Дневник", който е издание на Иво Прокопиев и съобщи, че днес бизнесменът окончателно е спечелил делото за клевета срещу журналиста.

"Съиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев спечели окончателно делото, което води за неимуществени вреди срещу бившия тв водещ, евродепутат и лидер на "България без цензура", преименувана на "Презареди БГ", Николай Бареков. След произнасянето на Върховния касационен съд Бареков дължи на Прокопиев обезщетение от 30 000 лв. и разноските по делото, пише "Дневник".

В четвъртък, когато стана известно решението на Върховния касационен съд, Бареков тиражира поредната си лъжа.

В профила си във фейсбук той съобщи, че премиерът Кирил Петков бил засечен да излиза от офиса на Прокопиев на столичната ул. "Иван Вазов", където получил "инструкции".

"Новината" за измислената среща беше тиражирана от медиите, близки до бившите управляващи от ГЕРБ. Тя веднага бе разпространена едно към едно и в сайта "Пик", чийто издател Недялко Недялков е известен с активната си защита на бившия премиер Бойко Борисов. След това поредната лъжа на Бареков беше публикувана и в "Блиц", и в "Труд", завършва "Дневник".

ИВО ПРОКОПИЕВ
ИВО ПРОКОПИЕВ