Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Къде са парите в държавата, на кой министър жена му е в МС. Назначиха си целия приятелски кръг. Това не е ли корупция. Кой си е позволил това, каза лидерът на ПГ на ИТН

Проблемът е в начина на говорене - не може да набеждаваш един човек в корупция, като това са ваши решения. Това е наглост - парите, за които говори Кирил Петков са за плащания по предишни неща.

Това заяви в "Лице в лица" по bTV лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по повод обвиненията на премиера Петков за поисканите 3 млрд. от регионалния министър Гроздан Караджов.

"Присъствах на среща на Караджов с Петков и Асен Василев, на която финансовият министър му каза: "Плащай от твоя бюджет, като мине актуализацията ще ти ги възстановя." Отивам на детектор на лъжата, ако трябва. А сега го обвинява в корупция и че искал да плаща на "крадливи фирми".

Кирил Петков се скъса да лъже днес. Идеята за Рашков не е обсъждана официално - това трябва да се обсъди в група и в партията. Защо от ПП реват за корупция, а 8 месеца не направиха нищо - кой държи силовите министерства, НАП, ДАНС. Арестуваха за една нощ Бойко Борисов и го направиха герой, а нас за смях. И имат наглостта да говорят за корупция, какво направиха те."

Според Тошко Йорданов трябва да има нов закон за КОНПИ, тъй като сегашният е направен бързо и е зле направен.

"А те какво искат - Асен и зам.-министри да посочват някой и да го вкарат в затвора, намерете доказателства", продължи разпалено Йорданов.

И обясни, че отношението към Северна Македония е другото предателство. "Имали сме срещи с дипломати, които казват, че Кирил Петков и Весела Чернева искат да вдигнат ветото без македонсците да са изпълнили нищо. Това искаха да направят.

Василев е слаб финансов министър, бъркаш в енергетика за да плащаш други сметки. Има некадърни финансови решения на финансовия министър.

Присъствал съм на потресаващи неща - например при обсъждане на магистрала "Струма" Петков заяви: "Баща ми каза, че не трябва да минава трасето оттук, той е еколог."

И това е премиер, който взима решения. Къде са парите в държавата, на кой министър жена му е в МС. Назначиха си целия приятелски кръг. Това не е ли корупция. Кой си е позволил това. А има наглостта да се опитва да подкупва ПГ на ИТН, той ли е борбата в мафията. Итересно ми е да видя как ще намерят депутати от Има такъв народ, заяви лидерът на парламентарната група.