Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станимир Стоилов говори преди заминаването на "Левски" за подготвителен лагер в Боровец. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Станимир Стоилов говори преди заминаването на "Левски" за подготвителен лагер в Боровец. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

С Костадинов знаели рецепта, ама 15 г. не са я намерили. А Сливен го няма на картата, изригна треньорът на "Левски" и предложи Херо за селекционер

Старши треньорът на "Левски" Станимир Стоилов разкритикува остро ръководители на БФС за нападките към играчите на националния отбор след гръмкия провал с Грузия.

"На фона на всеобщата ни мъка в българския футбол, не отива да хвърляме цялата мина върху играчите. Ръководството на БФС също трябва да помисли за развитието на футбола. Слушах Лечков и Костадинов, знаели рецептата, ама от 15 години не са я намерили. Лечков да внимава с мнението си за играчите, основно когато става въпрос за играчи на "Левски". Не знам какво се занимава с футбол, след като Сливен от 15 години го няма на картата", заяви Станимир Стоилов.

"Проблемите на българския футбол съм ги казвал – нямаме стадиони, нямаме достатъчно бази, но най-големият проблем сме ние треньорите и футболистите. Не е проблем оставката, а назначаването. Въпросът е защо е назначен и под каква форма. Трябва много добре да се мисли кой ще е следващият треньор на националния отбор. Имаме нелош отбор, който не може дълго време да намери пътя към победата. Аз не си спомням да сме изиграли мач, в който някой от нас да е доволен. Не трябва да бягаме от нашата отговорност и да прехвърляме вината на играчите. Националният отбор не може да тъне дълго време в заблуда и да говорим с подмладяване. Като подмладяваме отбора... колко млади бяха срещу Грузия. Имаше двама, другите над 24 години", каза още той.

По негово мнение за нов национален селекционер трябва да бъде назначен Димитър Димитров-Херо.