Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Лавров
Сергей Лавров

България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолетите на руския външен министър Сергей Лавров. Това съобщава сръбският вестник " Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник, пише информационната агенция ТАСС.

По нейна информация посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но Белград не е виновен за това".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментира ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него в 10:00 ч. (11:00 ч. московско време) в понеделник.

В петък официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни. Тогава ще има срещи с президента, преговори с външния министър и председател на Народното събрание. Според дипломата се очаква страните да обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо сътрудничество, да обменят мнения по ситуацията в Балканския регион, както и по редица международни проблеми.