Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Връщането на наградата е чист пиарски ход на Кошлуков Иван Гарелов

"Хубаво е, че връща парите. Очевидно ще ги вложи в кампанията за преизбирането му за шеф на БНТ. Това е чист пиарски ход." Така Иван Гарелов определи решението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков да върне наградата си за тв журналистика "Св. Влас" и да дари паричната й стойност от 15 000 лв. на БНТ.

Кошлуков обяви решението си във фейсбук преди часове, след като номинираните журналисти от БНТ не получиха голямата награда.

Призовете за тв журналистика "Св. Влас", които се дават за 12-и път, бяха връчени в събота вечерта.

"БНТ има награда. Получи я Светлана Ганчева за репортажите си при отразяването на войната в Украйна. Тя е много добър журналист, която участва активно и в дискусията в Свети Влас по същата тема - как медиите отразяват войната", каза Гарелов. По думите му е нормално да има различия между шефовете на телевизиите и едно независимо жури, каквото е журито в конкурса за тв журналистика "Св. Влас".

Петчленното жури, определило тазгодишните награди, е с председател проф. Ивайло Знеполски. Членове са доц. Георги Лозанов, Копринка Червенкова, Антоний Георгиев и Иван Гарелов, който е председател на сдружението, което връчва наградите.

Според Кошлуков заслужилите журналисти на БНТ са репортерът Александър Марков, който отразяваше войната от самото начало, съобщи първи в България, че има война в Украйна, а репортажите му бяха излъчени от десетки телевизии по света, както и Аделина Радева, водеща на единствения тв дебат по време на кандидат-президентската кампания, гледан от милион зрители.

Голямата награда "Св. Влас" бе дадена на Мария Цънцарова от Би Ти Ви, а специалната - на Марина Цекова от Нова тв.