Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев Кадър: Би Ти Ви
Росен Плевнелиев Кадър: Би Ти Ви

"Спах една тежка зима в кола в Германия", сподели Росен Плевнелиев пред Би Ти Ви.

"Аз бях един от най-добрите програмисти, министри и мениджъри в България, но никога не съм го планирал, както и да стана президент. Много често съдбата ми подаваше ръка и не съм я подминавал. Аз съм добронамерен, добър човек, обичан и обичащ, не националист, а патриот. Аз съм зодия телец и съм изключително фокусиран и постоянен във всичко. Минавал съм през много трудни моменти в живота си и знам колко е важно да си търпелив. Не смятам, че успехът е в парите, в бройките или в цифрите, а в колективните усилия. Той трябва да бъде устойчив“, заяви той.

"Баща ми ме научи да бъда добър човек. Той беше много отворен и добронамерен към всички. Нашият апартамент от две стаи и половина беше отворен за всички. Оттам аз съм се научил да съм отворен към хората", каза Плевнелиев.

Майка ми откри математическия ми талант. Ако сте търпелив и постоянен в това, което правите, ще успеете. Аз искам да науча и децата си на това. Най-тежкото, което може да се случи на човек, е да загуби детето си. Преживях развод в много труден момент и бях най-атакуваният президент. Преминаването през трудностите има смисъл. След като спах една тежка зима в кола в Германия, след 2 години имах фирма. Не знаех какво е да си министър, когато приех поста, но след това станах най-популярният. Върнах се в България, където съм щастлив, а в Германия не бях. Тук човек вече има страхотни кариерни възможности“, каза още президентът (2012 - 2017).

"В момента се намираме в тежка фаза и изпращаме погрешни послания на българите в чужбина, когато им обясняваме как сме най-корумпираните. Трябва да имаме съвсем друг подход към тях. Защо трябва да хулим, че България и София се променят към добро? Добрите послания трябва да стигнат до милионите българи, а те след това да вземат решение. Аз бях успял човек и когато влязох в политиката, но за мен най-важната думичка е „смисъл“, категоричен е Росен Плевнелиев.