Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Камил Васкес и Джони Деп изглеждат привлечени един от друг.
Камил Васкес и Джони Деп изглеждат привлечени един от друг.

Юристката е истински “питбул” и няма да се откаже, докато не победи Амбър Хърд

"Съпруже, честит меден месец", пише Амбър Хърд в бележка до мъжа си Джони Деп. За същия ден, в който е написано любовното обяснение, американската актриса твърди, че съпругът й я е пребил жестоко, в резултат на което получава множество синини по лицето.

Снимките от този период на двойката обаче не показват нищо подобно. Това бяха само част от многото несъответствия в показанията на бившата вече съпруга на актьора от "Карибски пирати" в холивудското мегадело, което тя в крайна сметка загуби.

Деп завоюва победа благодарение на адвокатката Камил Васкес, която се превърна в най-големия кошмар на Амбър само за един ден.

В първите заседания от делото тя остана в сянката на водещия адвокат на Деп, но в последните се превърна в сензация, притискайки Хърд с неудобни въпроси, на които актрисата трудно намираше отговор.

Хърд не успя да изложи пред съда логично обяснение как описаният от нея тормоз, при който Деп я удря многократно по лицето, носейки тежки пръстени по ръцете си, не я праща директно в болница с множество фрактури, а й оставя само няколко синини по лицето.

Хърд не разясни и защо, след като по нейни думи Джони Деп й е счупил носа в пристъп на гняв, тя не е потърсила медицинска помощ и не разполага с документи от вещо лице за освидетелстване на раните си.

Васкес нанесе още един удар по защитата на Амбър, която се изгуби в собствените си обяснения.

"Предоставили сте на съда толкова много записи, но в нито един от тях не го обвинявате директно в насилие", защитава екзотичната адвокатка своя клиент. След това

Васкес представи множество снимки на Хърд,

направени дни след предполагаемите инциденти, без видими следи от нараняване. Хърд отговори, че е използвала грим, за да прикрие нараняванията. Американската актриса също така обясни

липсата на медицински свидетелства

за травмите си с това, че не е потърсила медицинска помощ, защото се е страхувала Деп да не я нарани отново.

Настъпателното поведение на Васкес, с което компрометира значителна част от показанията на Амбър Хърд, не остана незабелязано от поддръжниците и на двете страни в процеса.

По-малко от 24 часа след кръстосания разпит на чаровната адвокатка видеата, показващи избрани кадри от него, са гледани милиони пъти в социални мрежи.

Дългоочакваното решение на съда ще покаже дали стратегията на Васкес ще даде чакания от Джони Деп резултат -

50 милиона долара по сметката му

от бившата му съпруга. Ако спечели делото, Деп не просто ще разори бившата си, но донякъде ще успее и да изчисти името си. След като Амбър Хърд публично го заклейми като насилник, кариерата на актьора тръгна надолу. Дори и голяма част от обвиненията на Амбър да се окажат лъжа, скандалът между двамата разкри публично проблемите на актьора. Негови бивши мениджъри потвърдиха, че проблемът с алкохола и наркотиците на Деп не е измислица.

Преди да стане част от холивудския процес на десетилетието, Васкес се занимава основно с вътрешни корпоративни оплаквания, адресирани до кантората, в която работи.

Амбициозната юристка е родена в Сан Франциско, но

родителите

са от Куба и Колумбия,

като са емигрирали преди десетилетия в САЩ. В момента тя е сътрудник в една от най-големите кантори в Съединените щати, а през миналата година беше обявена за една от "тези, които трябва да гледате", на списание "Най-добър адвокат". Преди това Васкес е помагала на Деп по дела срещу бившия му адвокат Джейк Блум и бившия бизнес мениджър Джоел Мандел.

По всичко личи, че появата й в съда не е предварително планирана. В началото свидетелските разпити се водят от главния адвокат на Деп - Бен Чу.

След като Чу очевидно изпитваше затруднения да прекърши опърничавата Амбър в залата, кантората смени стратегията. Хърт има четири основни тези, които непрекъснато повтаря, но адвокатите на Деп не успяваха да ги оборят с доказателства. Дали заради холивудския си усет, или защото познава добре бившата си,

Джони Деп сам подсказа на юристите

как да й заложат капан.

"Да изправят срещу Амбър друга толкова ярка личност като Васкес - писа "Ню Йорк Таймс". - Тя определено изглежда по-подходяща стратегия от разпитващия Чу - мъж на средна възраст, абсолютно безинтересен за публиката."

С бял костюм, леко затваряйки очи в най-силните моменти от разпита, Васкес изгря пред камерите за секунди, като изтощи и адвоката на Амбър - Илейн Бредехофт. Защитничката на Деп направи няколко много успешни възражения, блокирайки опитите на Бредехофт да установи факти, които биха могли да злепоставят нейния клиент.

След поредния протест от страна на Васкес съдия Пени Азкарате казва на Бредехофт да преформулира въпроса си. Видимо изнервена след продължителната пауза, Бредехофт отвръща: "Опитвам се, опитвам се".

На деветия ден от процеса за клевета на 58-годишния Деп срещу 36-годишната Хърд във Феърфакс д-р Шанън Къри каза пред съда, че е била помолена да "предостави психологическа оценка на г-ца Хърд" още през октомври 2021 г.

Настъпателните въпроси в комбинация с добре изиграната роля на взаимно привличане между Васкес и Деп определено се харесаха на публиката и най-вече на феновете на актьора. Разобличаването на някои от скалъпените обвинения на Амбър и привкусът на романтична история поне донякъде успяха да реабилитират Деп в очите на феновете му.

Васкес също така накара Хърд да признае, че не е изпълнила обещанието си

да дари за благотворителност част от

7-те млн. долара,

които получи със споразумението за развод.

Амбър обясни, че тя все още не е в състояние да го направи, защото Деп я съди за 50 милиона долара. Но при кръстосан разпит тя призна, че е получила 7-те милиона месеци преди той да заведе делото.

В последен опит за спечелване на делото 34-годишната сестра на Амбър Хърд - Уитни, заяви в съда, че е била свидетелка как Джони Деп заплашва едно от кучетата на бившата си съпруга по време на спор: "Той провеси кучето през прозореца на колата пиян. Замръзнах. Уплаших се, защото знаех колко е пиян и кучето беше много малко".

След това припомни как актьорът вкарал животното обратно в превозното средство и се смеел. Защитата на Деп не отрече грозната случка, но продължава да твърди, че актьорът е невинен по много от обвиненията на Амбър.

Друг компрометиращ момент за Деп бяха показанията на семейния приятел Тилет Райт: "Женени сме — сега мога да я ударя в лицето и никой не може да направи нищо по въпроса", казал актьорът на Тилет. Васкес защити клиента си и в този случай, като веднага посочи доказателства как Райт е изнудвал Деп, за да не свидетелства срещу него.

Честите прегръдки между адвокатката и актьора на делото и влюбените им погледи дадоха повод за много догадки, но засега двамата казват, че отношенията им са строго професионални.