Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на България  (1997-2002)
 Петър Стоянов
Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов

От всички поздравления за 70-ия ми рожден ден най-много ме зарадва телеграмата на Силви Вартан, каза в студиото на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви президентът Петър Стоянов. Тя е тази, която никога не забравя по света да каже, че е българка и това е една от най-големите посланички на България по света, каза Стоянов.

На тържеството е имало представители на различни генерации и на различни професии. Имало и млади хора, които са родени в годината, в която той е станал президент.

Американската концепция за световен ред почива върху това да има колкото се може повече демократични държави по света. В Белгия една трета от хората говорят френски, но никой не се страхува, че Франция ще ги нападне и превземе, каза Стоянов.

Виждам в България обратното мислене – че има сфери на влияние и че Русия има донякъде правото да оказва влияние върху съседката си Украйна, каза Стоянов. Според него малко повече категоричност в подкрепата ни за Украйна не би ни навредила и най-вече не би навредила на отношенията ни с Русия, от което се опасяват много българи.

"Престанете с враждебния и предизвикателен тон към Северна Македония", призова Стоянов политиците, които настояват за продължаване на ветото върху присъединяването на съседката към ЕС. "Ние закъсняхме с много и се сетихме за нашите отношения в поледната година и половина. Допуснахме много грешки към Северна Македония", каза още Петър Стоянов.