Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

47-госишната Алена Щерк, която полицията и близките издирват, се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и оттогава заживяла в „Бояна”.

„Тя е била видяна в четвъртък вечерта на „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време - с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21 ч и е изглеждала притеснена и забързана”. Това разказа пред Нова тв неиният приятел Любомир  Методиев.

Снощи е бил подаден сигнал в полицията, че в дома ѝ в кооперацията се е за действал паник бутон, а жената не си вдигала телефона. Колата ѝ е била в гаража.

Тя е имала бизнес с вина, преподавател е по танци, а от скоро и IT специалист.

Близкият ѝ приятел Любомир Методиев е сред първите, които опитали да се свържат с нея.

„Сигналът е бил подаден от нейните близки. Този паник бутон е задействан, след като е проверено, че в апартамента не е имало взлом. Не е имало никакъв контакт с нея. Не мога да знам защо ѝ е този паник бутон. Дали е бил взет по повод, или просто е бил наличен в апартамента, в който е живяла. Може да е имала нещо предвид, понеже имаше известни проблеми с предишна връзка”, обясни той. Полицаите открили автомобила й в гаража. Часове наред продължи огледът му.

От МВР издирват и бившия приятел на жената, с когото имат общ бизнес.