Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лаура Зилиани (вляво) с дъщерите си Силвия и Паола
Лаура Зилиани (вляво) с дъщерите си Силвия и Паола

Италия още е в шок от зверското убийство на 55-годишната Лаура Зилиани, дело на родните й дъщери Силвия и Паола. На 7 май преди година те я упоили, след това надянали найлонова кесия върху главата й и после я удушили. Скрили трупа, а на 8 август го заровили до река Ольо. Помагал им Мирто Милани, годеник на Силвия и любовник на Паола. „Беше лоша, натякваше ни често, че сме неуспели и нереализирани в живота”, казали двете сестри пред следователите.

Те решиха да признаят за убийството малко преди приключването на разследването. Магистратите обаче не са убедени, че това е истинският мотив за престъплението, мислят, че сестрите са искали да се докопат до имуществото на майка си, за да разполагат с него по свое желание.

„Престъпното трио”, както наричат тримата убийци, замислило престъплението месеци преди да бъде извършено и даже направили генерална репетиция за него на 16 април 2021 г. Те репетирали как първо да упоят майка си и после да я удушат. Изкопали даже ров в гората, за да скрият трупа, който беше намерен от следователите недалеч от дупката. Първият опит за убийството обаче не успял, защото Мирто се отказал в последния момент. 22 дни след това обаче триото решило да пристъпи към действие. Сипали огромно количество бензодиазепин в чая на Лаура и почакали приспивателно да започне да действа. Когато тя заспала, нахлупили целофанов плик върху главата й и започнали да я душат с филцова лента. Жената обаче не умирала, а даже започнала да се бори, за да поеме въздух. Затова Силвия и Мирто започнали да я душат с ръце. Заедно с Паола след това натоварили трупа в колата и го изоставили в гората, недалеч от къщата си в планината.

Месеци по-късно арестуваният по подозрeния за убийството Мирто опита да се самоубие в затвора. Истинският организатор на престъплението обаче била 27-годишната Силвия, по-голямата дъщеря, която осигурила материалите, необходими за убийството и убедила 20-годишната си сестра Паола да участва.

Според следователите истинският мотив за убийството била алчността на двете дъщери, които искали на всяка цена да управляват сами движимото и недвижимото имущество на майка си и да водят охолен живот. От 24 септември 2021 г. обаче те са в затвора.