Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николета, моля те, стани фермер БЪДЕЩЕ: Засега Николета Лозанова ползва сламата само за фон на еротични фотосесии.
Влизам в мола да си платя сметката за телефона и да се скарам на касиерката, че денонощно ми пращат есемеси за да стана богат. Не че много ми се ходи в стъкления дом, но ми е по път. Вътре ври и кипи, иде Коледа. Повечето посетители се шляят безцелно, но им е топло. Зяпат витрините с парцали и отминават равнодушно. Нареждам се на огромната опашка в офиса на мобилния оператор. Псувам се наум, че така и не разбрах как става плащането по интернет. В следващия момент вече не съжалявам чак толкова. Пред мен са група тийнейджърки, 15 - 16-годишни. По нищо не се различават от стадата момичета, които срещаме всеки ден. Отличителни белези - дънки морков и неестествено обемни за телата им прически. На пръв поглед еднакви. Една от ученичките с досада пристъпва от крак на крак и пооправя бухналата си коса, попила тонове лак и други химически елементи. В следващия момент се завъртя да види какво става назад по опашката. Опулвам се и онемявам. Погледът ми се фокусира от нищото право в лицето .
Мамка му, това е Николета Лозанова!
- възкликвам наум и сърцето ми тупти радостно, че виждам на живо един от обектите на редакционния фолклор. Момичето е с огромни полутъмни очила без диоптър, въпреки че мракът навън не предполага употребата им. В следващия момент осъзнавам, че това не е оная Николета, дето се омъжи за Божинов, но приликата е удивителна.
Свалям слушалките на MP3-то, за да чуя разговора на ученичките. Копието на Николета Лозанова казва на приятелката си нещо като “Уфф, писна ми да чакам”. Вади телефона. От ония с големите екрани. Небрежно го тика под погледа .
“Виждала ли си я тая снимка” - казва, докато мляска дъвка с финеса на порнозвезда. Сваля очилата и оглежда палаво наоколо. Погледът ми е познат. Така гледа Николета, когато е гола.
За приятелката  не знам, но аз снимката на телефона  съм я виждал. Там в целия си блясък, по без сутиен, грее... Николета Лозанова!
“Ама тва хлапе е болна фенка на Николета” - мисля си и пускам горчива усмивка. На всичкото отгоре приятелките  я наричат “Никол”. Може би така се казва. Или просто защото е фенка на Николета и е
обсебена от желанието да бъде като нея
Никол от мола вижда, че вниманието ми е привлечено от снимката на телефона . Тика го и под моя поглед.
“Готина е, нали?” - поставя риторичен въпрос Никол.
“Супер е, много ме кефи. Прилича на тебе” - казвам.
“По-скоро аз на нея” - дава признаци на реализъм малката Никол и палаво се врътва.
Модерният джиесем на Никол от мола започва да пее, явно някой  звъни. Из салона на мобилния оператор
на талази се разлива мазна чалгия
От ония, дето дори Пешо Винкело от Перник би се засрамил да надуе в голфа си, докато минава през центъра на града. Вместо да вдигне, Никол оставя хита да се разгърне в целия си блясък. Приятелките й образуват кръг и поклащат ханшове. Тихичко, в един глас, подхващат припева и привличат сърдитите погледи на две баби пред тях.
Още не мога да повярвам, че Николета Лозанова има такава болна фенка. Самата тя едва ли предполага. Никол от мола знае всичко за кумира си - “Валери е по-готин от Ники, ма”, “Тая Алисия - бахти злобарката”, “Николета тряя да направи дует с Преслава, не с Ванко 1” и пр.
Виждал съм много болни фенове, които копират външността и поведението на кумирите си. Някак разбирам да се правиш на Елвис Пресли, Лео Меси, че дори и на Азис. Ама те са певци, футболисти, артисти. А Николета е известна, защото е... фотомодел ли беше, или "Мис Плеймейт", златотърсачка, нещо такова. Това работи, с това е известна. И Никол от мола явно иска да е като нея. Щото е по-лесно.
Час по-късно не преставам да мисля за Никол от мола. В главата ми кънти призивът на премиера Бойко Борисов, неколкократно повтарян през последните месеци: "Младите да гледат овце и агнета" с уточнението, че животинската продукция се търси навсякъде по света и там е бъдещето.
Опитвам да си представя как Никол от мола
влачи бала със сено към кошарата с агънца
Не се връзва.
Освен ако оригиналната Николета не подхване такъв бизнес. Тогава Никол сигурно ще иска да се занимава с животновъдство. Защо не? И без това правителството насочи десетки милиони в този сектор, за което реваха като заклани зърнопроизводителите. Ако Никол от мола се ожени за фермер и активно му помага в стопанството, ще прокопса в живота повече, отколкото ако се загаджи с някой ритнитопковец от "Б" група, опитвайки се да подражава на кумирката си и любовите й с футболисти.
Затова, Николета (Лозанова), моля те! Стани фермер, за да дадеш пример на младите и страната ни да си върне традициите в аграрния сектор. Правителството няма да има нищо против щедро да субсидира новото ти начинание като инвестиция в примера за младите. Защото 16-годишната Никол, колкото и да иска да е като теб, най-много да стане
продавачка в мола
с надеждата да й станеш клиентка. Не можеш да си представиш каква отговорност тежи на крехките ти плещи, Николета! Ти се уреди, защото си талантлива и красива, ама Никол и приятелките й, които истерично крещят от първите редове по чалга концертите? Те какво да правят? Искат да са златотърсачки, фолкпевици и модели, но от всяка свирка дърво не става. Не са виновни децата, че виждат как красавиците си хващат някой богаташ и ги дават по телевизора. За тях това е успелият човек, това е моделът на подражание. Защото това са видели и знаят, че мама и татко с честно бачкане живеят в панелка и се возят в 20-годишна трошка, купена от Горубляне. Те не искат това. Преходът ги е научил на друго. Затова повечето от момчетата в училище искат да са бандити и мутри, а момичетата николетки.
Защо Никол от мола не подражава на Цецка Цачева например? Може би защото не й се занимава с 200 малоумници и още 40 тарикати, които на всичкото отгоре не ходят на работа. Пък и не е престижно да си председател на Народното събрание. Друго си е да приличаш на Николета и да те дават по телевизора, да грееш по списания и да те одумват жълтите вестници.
Добре, че Никол и приятелките й не живеят в Пловдив. Искрено щяха да се възмутят на решението на новия кмет Иван Тотев да забрани чалгата, макар и за две седмици. Тоя пък градоначалник! Да лиши съгражданина си Бареков от любимата му музика. А пловдивските николетки, откъдето е оригиналът, как сега ще пляскат на батковците, ако решат да колят коледно прасенце в чалготеката - поредното малоумие, родено от
свине по душа
 с претенции за гъзари по портфейл
Хора, които много грешно са разбрали призива на премиера да гледаме животни. Ето затова Николета трябва да стане фермер. Така ще възпита у младите й почитатели любов към животните и ще призове да се колят там, където му е мястото. И без това чалгата сега минава за аграрна музика. Когато Лозанова се заеме с животновъдство, дори селското стопанство ще придобие по-красиви измерения.
Баджанакът ми е даскал. Разказва, че докато правят контролно, учениците са със слушалки.
Било им по-лесно
 да мислят така
От 30 парчета само едно от момичетата не слушало чалга до дупка от плейъра. Било "емо", изолирано като прокажено от другите. Като фермер в компанията на наркодилъри и автокрадци, който се опитва да убеди бандитите, че въпреки трудностите е по-добре да печелиш с труда си. Фермер, който никога не би си позволил да заколи прасе в дискотека под звуците на чалга. А учениците на баджанака биха се възхитили от тази гледка, както и николетките от мола. Но ако жената на Божинов се заеме с животновъдство или поне такъв да е медийният й образ, никой след това не би одобрил да заколиш животно в дискотека. Най-малкото защото Николета като образцов фермер не би одобрила това.