Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Добрев. Кадър Би Ти Ви
Делян Добрев. Кадър Би Ти Ви

Повтаряме една и съща грешка вече няколко пъти през последните 12 месеца, коментира антикризисните мерки депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Инфлацията през април, в последния месец на кабинета Борисов, беше 2%. Юли месец стана 3%. Още тогава предупредихме, че инфлацията ще расте, че трябва да се дават компенсации, имаше актуализация на бюджета, ако си спомняте. Такава актуализация ни беше отказана, казаха, че нищо не разбираме. Така направиха нещата, че декември миналата година инфлацията стана 7.8%. Продължихме да им казваме, че трябва да компенсират бизнеса за високите цени на електроенергията. Те го направиха прекалено малко и късно, след като цените се бяха вдигнати.

Декември им казахме: изпускате инфлацията. Февруари при новия бъджет им казахме, че е проинфлационен, февруари стана 10%, сега е 14.5%. Сега пак казваме, че мерките ще я увеличат. Тази компенсация никога няма да настигне инфлацията. Хората ще обедняват много по-бързо от темпа, с който те ни вдигат доходите. Ние този филм вече сме го играли. Колко точно ще направят пенсията, няма значение, значение има колко ще направи пенсията...", добави той.