Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което е загинало 14-годишно момче, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. От там уточниха, че инцидентът е станал на 17. 05. 2022 г., около 17,30 ч., в Стара Загора на кръстовището на ул. "Цар Симеон Велики" и ул. „"Одринска епопея".

Според първоначалната информация, автобус, управляван от 58- годишен мъж, е предприел завой надясно, в резултат на което е ударил велосипедист. Той се е движел по велоалея, след което е преминал през кръстовището. При сблъсъка 14-годишният колоездач е получил множество травматични увреждания. Той е бил откаран в болница, където по-късно е починал. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като е отчетен отрицателен резултат. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на пътното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора. Предстои извършването на множество експертизи.