Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

52-годишният мъж е управлявал автомобила с 1,77 промила в кръвта  Снимка: Архив
52-годишният мъж е управлявал автомобила с 1,77 промила в кръвта Снимка: Архив

Плевенската районна прокуратура ръководи бързо производство срещу лекар, който шофирал колата си след употреба на алкохол и на 13 май около 7 ч блъснал майка с дете на улица в с. Асеновци.

Разследването започнало след репортаж, излъчен по медиите. При инцидента 52-годишният мъж е управлявал автомобила с 1,77 промила в кръвта, показал алкотестът. За това престъпление законът предвижда затвор от 1 до 3 г. и глоба от 200 до 1000 лева, съобщиха от прокуратурата днес следобед. По делото засега се изяснява дали по непредпазливост е причинена средна телесна повреда заради нарушени правила на движение от водача. Провеждат се и разпити на пострадалата жена, която е представила медицински документи. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за вида на причинените й телесни увреждания. След изготвяне на заключението наблюдаващият прокурор ще прецени каква ще е правната квалификация на деянието.

Престои по случая да бъдат намерени очевидци, които ще бъдат разпитани като свидетели по делото, уточняват от прокуратурата.