Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станимир Стоилов Снимка: Николай Литов
Станимир Стоилов Снимка: Николай Литов

Отбор като нашия е в процес на изграждане. За целта би трябвало да мине през такива мачове и напрежение.

Още след полуфиналите казах, че няма какво повече да искам от двубой за трофея срещу ЦСКА. Ако успеем да спечелим купата, ще бъде една поредна стъпчица напред. Крехък отбор се развива в големи битки срещу големите противници.

Това обяви на пресконференцията преди финала за купата на България наставникът на “Левски” Станимир Стоилов.

“От доста време има предстартова треска при нас. Ние изоставахме значително в игровото си поведение, резултатите и класирането. Особено сега, когато успяхме да стигнем до финала и да спорим за трофей, е нормално да има напрежение у играчите, а и у мен.

Естествено, аз съм по-спокоен, отколкото играчите, защото достатъчно съм участвал в такива мачове и съм печелил купите на различни държави. Но наистина има предстартова треска”, призна Мъри.

Той няма да изневери за финала на решението, което взе преди началото на турнира - в мачовете от него на вратата да е тийнейджърът Пламен Андреев.

“Той е израснал в школата на “Левски” и знае какво е да се играе срещу този съперник. Не мисля, че им е нужна допълнителна настройка на играчите от школата. Това е важен мач и противникът има доста повече опит, като се има предвид, че спечели трофея миналата година.

Мисля, че прекалено много съвети могат да вкарат напрежение у Пламен. Планът и идеите за развитието на “Левски” ме накараха да го избера. Преди много години в първия ми мач в групите на тогавашния турнир за купата на УЕФА пази Ники Михайлов, който тогава беше на годините на Пламен”, спомни си Стоилов. Андреев е на 17 г.

Мъри изрази специално уважението си към наставника на ЦСКА Алан Пардю.

“Винаги съм бил за взаимно уважение между клубовете. Много зависи от треньорите какво ще е поведението на играчите. Ако ние кажем на играчите да имат достатъчно спортна злоба, но да спазват феърплея, това ще се отрази и на публиката.

Откакто Пардю е треньор, поведението на “червената” скамейка е различно. Изпитвам огромно уважение към него и кариерата му, но на терена ще искам да спечелим. Трябва да покажем, че футболът не е война”, завърши Мъри.