Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момиченце от 6 клас от училище "Христо Ботев" в Стара Загора се е удавило днес след обяд в канал, който преминава през града. От полицията потвърдиха за инцидента, но отказаха подробности. Тялото на детето вече било извадено.

Явно става въпрос за нещастен случай. Група деца от различни училища играели край канала на "Напоителни системи", по който преминава вода от язовир "Копринка" към тракийското поле - част от него в града минава под земята, но друга е открита. Трагедията станала след занятията, децата не са били организирано на мястото. По неофициална информация едно от тях изпуснало обувката си във водата и няколко деца се опитали да я извадят, но едно паднало в канала, който на това място бил дълбок, и непоправимото се случило. В същото време се оказа, че директорът на училището, в което учела шестокласничката, е в отпуск.

Това не е първи случай на удавено дете в този канал. Преди време край него бяха поставени ограждения, които явно не спират търсещите приключения и по-силни емоции малчугани.