Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора
Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора

Лекари от Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора спасиха живота на 38-годишна жена след 7-часова операция, съобщиха от болницата. Тя е жертвата на 36-годишния криминално проявен Асен Б., който днес Старозагорският окръжен съд остави зад решетките с постоянна мярка за неотклониние "задържане под стража".

Мъжът, който имал забрана от съда да не доближава до бившата си приятелка, й нанесъл множество удари с нож в двора на къща в ромската махала на Стара Загора "Лозенец" навръх Гергьовден. Близка на пострадалата успели да я закарат до Спешния център в много тежко състояние.

По спешност в празничния ден бил събран мултидисциплинарен медицински екип, която оперирал жената. В него имало неврохируг, съдов хирург и ортопед, анестезиолог, медицински сестри, санитари. Самите лекари определят раните като жестоки. Пациентката им била в хеморагичен шок, нанесените й рани кървяли обилно. Двете й ръце били с порезни рани, имала прекъсната артерия на лявата ръка, както и поражения вдясно - срязани мускули и сухожилия. Животът на жената бил в опасност.

След операцията и започналото възстановяване лекарите вече се надяват, че пациентката им, оцеляла като по чудо, ще живее. Те очакват, че тя ще може да си служи занапред с ръцете, но преди това я чака дълъг период на лечение и рехабилитация.