Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 36-годишния Асен Б. от същия град, съобщиха от съда. Мъжът е обвинен за това, че на 6 май т.г. в Стара Загора е направил опит умишлено да умъртви 38-годишна жена - бивша негова приятелка, като деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини. По информация на "24 часа" това е станало в двор на къща в ромската махала на града "Лозенец".

Съдът прие, че събраните по досъдебното производство доказателства обосновават предположението за участие на обвиняемия в извършване на престъплението. Според Темида съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан, налице е и неизпълнение на издадена заповед за незабавна защита, забраняваща му да доближа пострадалата. Според съдебния състав е реална и опасността Асен да се укрие - той не притежава имущество, няма семейство и доходи. За да наложи най-тежката мярка за неотклонение, съдът отчете и високата обществена опасност на деянието и дееца.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.