Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По искане на Окръжната прокуратура в Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо И.Т., на 39 г., и Е.Д., на 40 г., привлечени като обвиняеми за това, че без надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение високорисковото наркотично вещество – кокаин, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Спрямо трети обвиняем - Д.А., на 30 г., е взета мярка за неотклонение "домашен арест".

Установено е, че на 29. 04. 2022 г. в село Ракитница, област Стара Загора, тримата обвиняеми пътували в два леки автомобила, които били спрени за проверка от полицейски служители. След извършено претърсване в една от колите е било открито наркотично вещество с тегло 500 грама, което при тестване е реагирало на кокаин. И.Т., Е.Д. и Д.А. са били задържани.

Престъплението, за което са привлечени като обвиняеми тримата мъже, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лв., припомнят от прокуратурата.

Определението на Окръжния съд в Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.