Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържат го след като гаджето му си пуска снимката във фейсбук

Мексиканският наркотрафикант Бриан Вердуго, известен още като Ел Пит, беше арестуван в Колумбия. Престъпникът се издирваше с червена бюлетина в 196 държави, но накрая беше задържан след като приятелката му публикува снимки на двамата в социалните мрежи. Фотосът, на който влюбените се целуват на туристическа атракция, за минути обиколи фейсбук.

Според Independent колумбийската полиция хванала Ел Пит в луксозен апартамент в град Кали. Сигналът за това, че се намира там, е изпратен от американската Агенция за наркотици и правоприлагане (DEA), която предупреждава службите за

влизането му в страната през февруари

"От тази дата 39-годишният мъж е пътувал из различни градове с група въоръжени - съобщава колумбийската полиция. - Задачата му е била да се срещне с бивши членове на партизанската организация FARC (Революционните сили на Колумбия) в южната част на страната, за да преговаря и тества качеството на огромна пратка кокаин, предназначена за Мексико и Съединените щати. След една от тези срещи той се е върнал при приятелката си в град Кали. Мексиканската моделка го е убедила да посетят Лос Кристалес - туристическо място в планина с гигантска статуя на Исус Христос на върха. Направили са си селфи, на което се целуват, а тя веднага го е публикувала във фейсбук."

Така той попада в полезрението на силите за сигурност, които го следят близо две седмици. В началото на април полицията го задържа, а той се опитва да ги подкупи с близо 265 хил. долара.

Сега Ел Пит ще бъде екстрадиран в Калифорния, където ще го съдят за трафик на кокаин.