Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Атанас Атанасов. Снимка: Архив
Ген. Атанас Атанасов. Снимка: Архив

Путин злобее, че украинците са тръгнали към ЕС и модерния свят, твърди той

"Още съм под емоциите на визитата. Това, което ми остана в главата най-ярко е казаното от президента Зеленски: "В тази ситуация България има с какво да се гордее". И аз се радвам, че бях част от тази делегация и от това мнозинство в българския парламент, които застанахме на позицията на нападнатата Украйна. Иначе това, което видяхме, не е много за разказване - тези масови гробове в Буча, в Бородянка ме впечатли една улица - от двете страни скромни къщи на по един-два етажа, овехтели, всички до една избушени и запалени. Тези обикновени хора, които са живели там, няма къде да се върнат. И аз се питам защото е всичко това в 21-ви век, какво иска Путин да постигне с това? Оставам с впечатление, че тук има някаква злоба за това, че украинците тръгнали към западния свят, към модерния свят, към Европейския съюз".

Това заяви след посещението си в Украйна съпредседателят на "Демократична България", зам.-председател на Народното събрание  и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Никога не бях ходил в Полша и се впечатлих, Иди, бе, Борисов там, да видиш хората каква инфраструктура са направили и да го сравниш с твоите прехвалени магистрали, пътища и асфалт. В Уксрайна виждат как се развиват поляците и искат да живеят по този начин", допълни той. 

"На госпожа Митрофанова, на която отдавна трябваше да й бием дузпата, ще й кажа - ние отидохме в Киев, а не отидохме в Москва, защото можем да направим елементарната разлика кой е агресорът и кой е жертвата, която искаме да подкрепим, защото има стремежи към цивилизования свят. А пък вие си стойте в Азия", каза още Атанасов.

"Чемодан, вокзал, Москва", картинно подкрепи намерението на премиера Кирил Петков да изгони 100 руски дипломати.

Ген. Атанас Атанасов. Кадър БНТ
Ген. Атанас Атанасов. Кадър БНТ