Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 "МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в село Първенец, където се срещна с производители на зеленчуковата борса.

"Всякакви спекулации в момента, че реално се изнася - отново потвърждавам - нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 до 60 държави, но всичките са с краен потребител тези държави. България не може да осъществява контрол какво става след това. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ - ние напускаме", подчерта Нинова.

„Дойдохме не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на българското и родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Това което прави кабинета в момента – миналата година подкрепата беше близо 29 млн. до този момент е 53 милиона лева като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лева. Производителите основно се оплакват от високите цени на тока. И от скъпите торове – което е нещо, за което трябва да се помисли”.