Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джо Байдън
Снимка: Ройтерс
Джо Байдън Снимка: Ройтерс

САЩ няма да оставят Москва да сплашва европейските страни, заплашвайки ги да ги лиши от енергийни ресурси. Това заяви днес президентът на САЩ Джо Байдън след спирането на руските газови доставки за Полша и България, предаде Франс прес.

"Ние няма да ги оставим да използват техните резерви от петрол или от газ, за да избегнат последиците от тяхната агресия в Украйна", каза президентът на САЩ, визирайки руснаците. "Ние работим с други страни, като Южна Корея, Япония или Катар, за да помогнем на нашите европейски съюзници, заплашени от този руски газов шантаж", допълни той, цитиран от БТА.

Заплахите на Владимир Путин да прибегне до ядрено оръжие са безотговорни и илюстрират чувството на отчаяние на Русия пред обрата, който е взела нейната офанзива в Украйна, каза още Байдън.

"Никой не трябва да подхвърля коментари ей така относно използването на ядрени оръжия или възможността да се прибегне до тях, това е безотговорно", заяви той.

"Това показва чувството на отчаяние, изпитвано от Русия, изправена пред жалкия й провал спрямо първоначалните й цели", допълни той.