Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шестима пияни шофьори са били засечени от полицаи във Великотърновско по великденските празници, съобщават от ОДМВР.

В четвъртък край село Балван е извършена проверка на товарен автомобил «Дачия», управляван от 50-годишен британски гражданин. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,15 промила. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Трима водачи, употребили алкохол, са били хванати от полицаи от РУ – Павликени, Елена и Пътна полиция. В петък около 23,00 ч. в с. Михалци е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 46-годишен от София. При проба за алкохол апаратът е отчел 2,49 промила. Той е отказал кръвна проба. Също е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

В събота около 2 ч. след полунощ при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Майско е извършена проверка на лек автомобил «ВАЗ», управляван от 44-годишен неправоспособен водач. Алкохолната му проба отчела 1,72 промила в издишания въздух. Той също е отказал кръвна проба.

Друг шофьор, употребил алкохол, установиха и служители на Пътна полиция. В събота в 02,40 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 22-годишен от Плевен. При проверка на водача за употреба на алкохол апаратът е отчел 1,31 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Пореден пиян водач бил засечен и в Свищов. В събота вечерта в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил „Тойота“, управляван от 42-годишен мъж от Бяла. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,23 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

Поредният почерпен зад волана е бил хванат в неделя на пътя между селата Лозен и Виноград. При проверка на лек автомобил «Мицубиши», управляван от 51-годишен мъж от Русе, апаратът е отчел 1,99 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.