Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Теодор Ушев
Теодор Ушев

"Министър-председателят дали е разбрал, че е начело на държава по време на война, а не на стартъп компания за производство на лъжички за кафе от кори на авокадо?". Това написа аниматорът Теодор Ушев във фейсбук страницата си по повод призива на премиера Кирил Петков за дарения за Украйна.

По-рано министър-председателят съобщи, че ще се лиши от една своя заплата, с която да подпомогне украинските нужди. 

"Oткривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна", написа той в социалната мрежа.

Петков посочи още, че "докато достигнем политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси".

"Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем", пише още Петков.