Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова.
Десислава Атанасова.

Правителството на четворната коалиция е най-слабото в българската история, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Тя заяви, че кабинетът изобщо не се справя с никакъв проблем – нито с инфлацията, нито с външната политика, нито с вътрешната. На шега тя изпрати Кирил Петков и министрите му преди да отидат в Киев, да минат през Скопие да кажат на съседите ни как точно смятат да поскъпят с тях, да минат през Руанда, където да се поучат как се справя с корупцията, после през Париж, където ще се състои арбитражното дело ако евентуално се стигне до там по меморандума с Джемкорп, и накрая – да отидат в Канада.

ГЕРБ няма да подкрепя по никакъв повод това правителство при гласуванията в Народното събрание, заяви тя. Това, че са против допускането на Бойко Борисов до властта може да е добър предизборен лозунг, но не могат да управляват само с него, смята тя.

Моряците колко дни ги спасяваха? Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере, попита тя риторично.

 ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Опозицията няма никакъв ангажимент да подкрепя управляващата коалиция, допълни тя.

Според нея, наблюдаваме "партийно обладаване" на постове и "разпределяне на баницата".

Атанасова коментира още, че в "Продължаваме промяната" няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са "двете страни на една монета".

Фискалният резерв удари дъното - 4,7 млрд., допълни тя.