Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драмата се разиграла зад стените на фермата за кози в казанлъшкото село Енина.
Драмата се разиграла зад стените на фермата за кози в казанлъшкото село Енина.

Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 20.04.2022 г., в землището на село Енина, община Казанлък, в местността "Крушите", в постройка, изградена до козарник, умишлено е бил умъртвен А.Л., на 47 години, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 в 9,49 часа от собственика на козарника.

Пристигналите на място полицаи установили, че А.Л. е с огнестрелна рана в областта на главата.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия, насочени към установяване на извършителя на деянието. Те продължават и в момента под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, уточняват от обвинението.

В село Енина разказват, че убитият бил бездомник от Казанлък, който скоро бил нает като козар и живеел във фермата. При него често гостувало семейството на кадрови войник от селото. Така било и снощи, когато тримата и техни приятели се запили в бараката на козаря. В един момент войникът си тръгнал, но съпругата му предпочела да остане при домакина си. След време военният се върнал и застрелял мъжа, при който била жена му. С нея той имал проблеми и преди - двамата ту се разделяли, ту отново се събирали.

Военният бил известен в селото с това, че се занимавал и с животновъдство - в съседство отглеждал прасета.

Дали обаче е било точно така, трябва да отговори започналото досъдебно производство. От прокуратурата не съобщават за задържани по случая. По неофициална информация били арестувани заподозреният военен и съпругата му, както и друг мъж от обкръжението им.