Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джулиан Ленън
Джулиан Ленън

Голямата му болка е признанието на Джон: “Джулиан не беше предвидено дете. Появи се на бял свят след една изпита бутилка уиски”

Трудно преодолява мъката, че го е изоставил, когато е на 5 г., и след това няколко години не отишъл да го види

Синът на Джон Ленън се бе зарекъл, че никога няма да изпее легендарната песен на баща си Imagine, освен ако не идва краят на света. Сега за него моментът е именно такъв - катастрофален.

Той обясни решението си с факта, че е силно разтърсен от войната

в Украйна и като човек и творец се чувства длъжен да го направи. В изпълнението си Ленън бе акомпаниран от китариста Нуно Бетанкур на фона на тъмна стая, осветена от десетки свещи.

Към видеото синът на музиканта от "Бийтълс" написа и кратко съобщение: "Войната срещу Украйна е невъобразима трагедия. Като човек на изкуството се почувствах длъжен да дам своя принос към случващото се, при това по най-добрия начин, който мога. И днес за първи път публично изпълних емблематичната песен на моя баща Imagine. И ако ме попитате защо точно сега, ще отговоря, че неведнъж през годините съм мислил, че бих изпял песента само ако идва краят на света. Както и заради силното послание на текста, който отразява колективното желание за мир по целия свят, защото с тази песен се пренасяме в пространство, където любовта и сплотеността се превръщат в реалност, макар и само за момент. Песента е за светлината в дъното на тунела, на която всички се надяваме."

59-годишният изпълнител е плод на любовта на Джон Ленън и първата му съпруга Синтия. Двамата се женят през август 1962 г., но се разделят шест години по-късно, когато Джулиан е едва на пет. Въпреки че е толкова малък, този момент оставя горчива следа у него. Момчето така и не успяло да преодолее болката, че баща му ги е изоставил заради друга жена. Както и че с години не ги посещавал, нито се интересувал от тях.

Кошмарът на нещастното детство го преследва и Джулиан решава, че никога няма да има семейство и деца. В откровено интервю преди почти десетилетие той сподели, че не е видял нищо хубаво от Ленън.

"Вече съм на 48 години и заради тази травма още не мога да създам семейство - разкри Джулиан. - Не искам да повторя грешките на баща ми. Той е бил доста млад тогава и не е знаел какво прави. Най-тъмните черти от характера си сигурно дължа на него. Това особено важи, когато се ядосам и стана агресивен. Баща ми обичаше да възпява любовта, но аз така и не можах да получа нищо от неговата."Всъщност той никога няма да прости

убийственото признание на Джон, направено през 1980 година: "Джулиан не беше предвидено дете. Той се появи на бял свят след една изпита бутилка уиски". Въпреки това момчето вдъхнови баща си да напише песента Lucy in the Sky with Diamonds и приспивната песен "Лека нощ", която стана последната в албума на "Бийтълс" от 1968 г. През юни същата година Пол Маккартни направи парчето "Хей Джуд", за да утеши Джулиан по време на развода на родителите му.

Нещастното му детство е и причината по-големият син на музиканта от "Бийтълс" дълги години да не се разбира със своя полубрат Шон, роден от брака на Джон Ленън с Йоко Оно. Истинската кавга между тях се разрази, след като баща им беше убит и двете момчета трябваше да си разделят наследството му, възлизащо на 250 милиона паунда. От известно време насам обаче Джулиан и Шон се сближиха, а техен приятел разкри, че в отношенията им имало много болка, която с времето са превъзмогнали. Изглежда, приятелството му с Шон му помага да открие бащината връзка, която и на двамата мъже липсвала толкова дълбоко. Както казва Джулиан: "Шон е единственият човек, за когото ми пука повече от всичко на света".

Двамата разбраха колко важни са един за друг и покрай премиерата на документалния филм The Beatles: Get Back, след която Джулиан посочи: "Единственото истинско нещо, което мога да кажа за всичко това - накара ме да се чувствам толкова горд, вдъхновен и да изпитвам повече любов към моето - нашето семейство от всякога. И филмът ме накара да обичам баща ни отново по начин, който не мога да опиша напълно".

Джулиан Ленън е роден на 8 април 1963 г. в Ливърпул. Кръстен е на баба си по бащина линия Джулия Ленън. Израства като доста любознателно и активно момче. След развода на родителите си изобщо не вижда баща си и започва да го посещава едва през 70-те години, когато Джон Ленън се разделя за кратко с Йоко Оно. През 1973 г. Ленън купува на сина си китара, с което насърчава момчето да се занимава с музика. През 1986 г. той дори е номиниран за "Грами" за най-добър нов изпълнител.

Вторият тежък момент в живота на Джулиан Ленън е смъртта на майка му Синтия, която почина от рак през 2015 г. Той стоял до нея до последния й дъх и държал главата й.

Днес той не вижда друг смисъл, освен постоянно да призовава всички хора по света да помогнат на бедстващите в Украйна.

Джон Ленън със сина си
Джон Ленън със сина си