Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мажд Алгафари
Мажд Алгафари

Добре дошли, български моряци...

Тези редове са за вас.

Ще започна с една българска поговорка:

"Казвам ти дъще, сещай се снахо".

Унизително, срамно, гадно и предателско

Това се случи вчера при пристигането на българските моряци от кораба "Царевна".

Никой не може да ме убеди, че управляващите не са инструктирали моряците, какво да говорят. Едно беше много важно, да не споменават РУСИЯ или каквото и да е, което може да посочи, че спасяването им се дължи на руските военни в изявленията си.

Важното е да кажат нещо, което да стигне до простите мозъци на хората. Да, ама мозъците на хората са свежи, поне на повечето.

Били слезли сами от кораба, което всички знаем и няма как да бъде променено и оттам посрещнати от войници /то няма от кой друг да бъдат посрещнати на дока/, качили ги на автобус и ги закарали в хотел в Донецк, а оттам в Ростов на Дон /все на места, където едва ли има украински военни/. Но пък моряците НЕ БИЛИ СИГУРНИ КОЯ СТРАНА ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ ВОЙНИЦИТЕ, КОИТО ГИ ЕСКОРТИРАЛИ.

Важното бе, с половин уста да кажат, че нещо се е случило, ама не знаят кой го е направил.

Няколко дни моряците бяха под охраната и грижите на някой и НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВИ СА ТЕ.

Всички знаем, че войниците са с отличителни нашивки с флага на държавата, която представляват - в случая Русия или Украйна. Па толкова ли не видяха нашивките?

Със сигурност са разговаряли с тях на някакъв език - руски или украински. Па толкова ли не разбраха на какъв език са говорили с тях - руски или украински?

Били ги закарали в Донецк и оттам в Ростов на Дон. Дали е възможно украинските войници да ги закарат в Донецк и Ростов на Дон?

И не на последно място, която и да е от двете страни - Русия или Украйна, първото което ще направи е да съобщи на моряците какви са - руснаци или украинци, тъй като и двете страни се стремят да изпъкнат с добро дело. Едва ли руснаците или дори украинците биха крили от моряците произхода си.

Та, положението е точно "Казвам ти дъще, сещай се снахо".

Демек, ние ви казваме нещо, а вие се сещайте кой ни спаси. Важното е да не споменаваме Русия, защото със сигурност има и такива, които, ако не чуят РУСИЯ, може да предположат, че спасението е осъществено от Украйна.

Е, да де, ама това е за простите, не че няма и такива.

Все едно да ви се подпали къщата и съседа с който не се понасяте да ви спаси, но, защото с него не си говорите, да кажете пред обществото, че не сте сигурни кой ви е извел от пламъците - дали е този комшия или някой друг.

И още нещо, което е доказателство, че Русия е тази, която спаси нашите моряци. Единствено и само Русия и руското посолство в България ни уведомяваха за състоянието и местонахождението на българските моряци след напускането им на кораба "Царевна", доколкото украинските сили нямаха и представа за това. Не обелиха и дума, защото моряците не са при тях.

Абе, понякога истината боли, но е най-добре да благодариш на този, който заслужава. Да изкрещиш, че комшията с който сте на нож ви е спасил животеца. Толкова ли е срамно да изречеш истината?

Знаете ли, че при следващ случай, а той предстои, може нашите моряци от друг кораб да не получат помощ, след като ни е срам да споменем спасителите?

Стратегията е да не се споменава Русия освен негативно, никога позитивно.

Дано се усетите и проговорите и назовете нещата с истинските им имена. Моряците сте, а моряците са смели хора.

Моля ви да предадете следващото на Кирето:

Кире, мамина душица... Това те свлича с още едно стъпало по-надолу.

Поздрави: Мажд Алгафари

От фейсбук