Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една от пострадалите днес при трудовата злополука в оръжейната фирма "Арсенал" в Казанлък две работнички е с опасност за живота. Това е жена на 49 години с 21 години стаж във фирмата, съобщи пред журналисти районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. 

Жената, която е с контузно-разкъсна рана в корема, е настанена в болницата в Казанлък, където бе оперирана по спешност. Другата пострадала - жена на 53 г. и 32 години трудов стаж във фирмата, е с фрактура на показалец и среден пръст на дясната ръка. Тя е прегледана и освободена за домашно лечение.

Днес  около 11,20 чака в град Мъглиж - завод 4, цех 130, на фирма "Арсенал" АД, при работа с капсул-възпламенител се е получило запалване и физическо възпламеняване на изделието, съобщиха по-рано от Апелативната прокуратура в Пловдив. Прокурор Димитрова уточни, че произшествието е станало при изваждането на капсула от пресата, на която той е бил пресован. 49-годишната работничка била най-близо до мястото на инцидента.

Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място, казаха още от прокуратурата.  Незабавно са започнати действия по разследването, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието. Срокът за разследване е двумесечен.