Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2 години строг затвор за крадец, ограбил баба и внук и избягал в Белгия Съдебна палата Велико Търново

35-годишен извършител на грабеж в стражишкото село Камен се споразумя с прокуратурата за 2 години строг затвор. На 15 април 2022 г. Окръжен съд - Велико Търново одобри постигнато споразумение между страните, с което призна подсъдимия Валентин М., за виновен в това, че на 20 април 2019 г., действайки в условията на опасен рецидив, лично и чрез посредственото извършителство на малолетния А. М. влязъл в къща и нападнал възрастна жена и нейния внук.

Нанасяйки им удари с ръка, издърпал от пострадалите два мобилни телефона, вещи и 130 лева, всичко на обща стойност 294 лева, пише в съдебния акт.

След извършеното престъпление обвиняемият се укрил, а Окръжна прокуратура-Велико Търново е издала Европейска заповед за арест. Валентин е установен и задържан в Белгия и бе върнат у нас в края на 2021 г.. Веднага след предаването му, спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Доводите на прокуратурата бяха, че обвиняемият е осъждан и е извършил грабежа в условията на опасен рецидив, като съществува опасност да се укрие, да попречи на разследването или да извърши друго престъпление.
Съдът му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години при първоначален "строг" режим.
Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.
Определението е окончателно.