Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ
ГРОЗДАН КАРАДЖОВ

От това, че има криза в управляващата коалиция губят гражданите, които пътуват по пътищата. Не съм съдия да отсъдя кой е виновен за тази криза, защото това е все едно да кажеш кой е виновен при един развод. Това каза в предаването на БНТ „Панорама“ вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов.

Според него въпросът не е за парите на фирмите. Решението е да се даде възможност на АПИ да си върши работата. Не е ясно дали ако служителите на пътната агенция разпишат някакво възлагане сега, няма да влязат в затвора, каза Караджов по отношение на казуса с плащанията на парите на пътните фирми, което така и не стана тази седмица. 

„Аз съм наследник на един юридически капан, който трябва да отворя. Животът и здравето на гражданите, които пътуват по пътищата, е несъизмерим въпрос с поста на който и да е чиновник, за какъвто и висок пост да става въпрос“, каза още Караджов, имайки предвид намесването на избора на гуверньор на БНБ и факта, че представителят на ИТН Любомир Каримански не оттегли кандидатурата си.

На въпроси кое може да развали коалицията, Гроздан Караджов отговори така: . Аз не участвам в коалиционните формати и не мога да отговоря. Но хората от „Има такъв народ“ са едни момчета, които се бият, те когато застанат зад някой стоят зад него докрай“, каза той. Според него всички останали теми извън пътното строителство, за което има пълен консенсус в парламента, би могло да срути коалицията.