Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже, които държали с цел разпространение общо 1 062 595 кутии с цигари без бандерол, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Като обвиняеми са привлечени П.П. на 41 г., и А.К., на 46 години, и двамата от Пловдив. Спрямо тях е предявено обвинение за това, че на 11.04.2022 г. в Пловдив и на автомагистрала "Тракия", километър 165 в района на Чирпан, в немаловажен случай и в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия - общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки, като предметът на престъплението е в големи размери.

На 11.04.2022 г., понеделник, на автомагистрала "Тракия" в района на Чирпан били спрени за проверка товарен автомобил, управляван от А.К., и лек автомобил, шофиран от П.П. При извършено претърсване от товарния автомобил са иззети общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки. Цигарите били натоварени от складова база в Пловдив и превозвани с цел продажбата им.

Обвиняемият А.К. е осъждан. Наблюдаващият прокурор е постановил предварително задържане спрямо обвиняемите за срок до 72часа. Разследването по случая продължава.