Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за нахапана от от куче жена в Павел баня, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Образувано е досъдебно производство по повод излъчени в медии репортажи и публикации за жена, пострадала от нахапвания от куче.

Инцидентът стана в петък, когато 47-годишната Ивелина била нападната и жестоко нахапана от каракачанска овчарка, изскочила от имот край града. Било умъртвено и едното от двете кучета, с които жената била на излязла на разходка.

От прокуратурата уточняват, че във връзка с изложените данни в медийните публикации се извършва разследване за това, че в  Павел баня, област Стара Загора, не са положени достатъчно грижи за гръбначно животно – куче, което се е намирало под надзор, в резултат на което животното е причинило телесна повреда на човек. По данни от медиите, животното изскочило от имот на софийска фирма, която се занимава с производство на рози.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващите органи, които в срок следва да установят собственика на кучето, къде се отглеждало то, при какви условия, кой е имал отговорността да се грижи за него и упражнявания надзор. По досъдебното производство предстои да бъдат разпитани свидетели, назначена медицинска експертиза за установяване характера на нанесените телесни повреди на пострадалата и ветеринарно-техническа експертиза. Следва да се установи и дали са спазени изискванията на наредбата на общината за придобиване, притежаване и отглеждане на животни – домашни любимци и селскостопански животни.

Срокът на разследването е двумесечен.