Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата иска постоянен арест за тримата румънци, обвинени в незаконен трафик на мигранти

Седем от пострадалите мигранти при катастрофата на 8 април край Нова Загора бяха настанени в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Трима от тях са изписани през почивните дни, днес предстои да бъдат изписани и останалите четирима, съобщават от болницата.

Чужденците пострадаха, когато в събота привечер бус "Фиат Дукато" с румънска регистрация се преобърна на магистрала "Тракия" на изхода към Нова Загора. В него пътували 52 незаконни мигранти, граждани на Афганистан. При катастрофата нямаше загинали, само ранени.

Общо 17 от тях бяха транспортирани до сливенската болница след инцидента. 10 от тях били прегледани, оказана им е медицинска помощ и са освободени веднага, тъй като не се е налагала хоспитализация.

Част от пострадалите бяха настанени в болници в Ямбол и Стара Загора.

След катастрофата шофьорът на буса, румънският гражданин Юсу Армандо, на 23 години, избяга. По-късно той бе задържан в лек автомобил с румънска регистрация в Прохода на републиката /Хаинбоаз/ на път за Румъния. В колата пътували още двама румънци - Тарасу Давид, на 23 години, и Максим Александру, на 27 години. Те също са задържани.

Било установено, че тримата дошли в България с две коли същия ден през Дунав мост край Русе.  

В момента тримата са в ареста в Сливен за 72 часа с прокурорско разпореждане. Те са обвинени в незаконен трафик на мигранти, прокуратурата ще им иска постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас. Делото за мярката ще се гледа утре в Сливен.