Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кандидатурата му за управител на БНБ няма да бъда оттеглена, категорични от "Има такъв народ"

Премиерът и депутат от "Продължаваме промяната" са предлагали пост на Любомир Каримански, за да оттегли кандидатурата си за управител на БНБ. Това се разбра от интервю с народната представителка от "Има такъв народ" Ива Митева.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, успокои Ива Митева по Нова тв. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение, да се появяват такива заплахи”, добави тя.

„Депутат от „Продължаваме промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, обяви тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му”, заяви още тя.