Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веднага го откарал в Спешна помощ в Казанлък, но раненият починал

Ловец от село Долно Сахране, община Павел баня, простреля неволно, но смъртоносно, свой колега снощи след нощен лов за чакали, потвърдиха от ловната дружинка в селото. Авджиите имали разрешение за лов на вреден дивеч през април.

Димитър Василев, на 47 години, и 3-години по-младият от него Атанас Бонев излезли да стрелят по чакали в землището на селото си. В един момент оптиката на Димитър, който ловувал с карабина калибър 30-06, се повредила и той предложил да си тръгват. Двамата мъже влезли в лекия автомобил "Мицубиши", с който били излезли на полето. Там по причини, които ще изяснява следствието, Димитър произвел неволно изстрел, а патронът попаднал фатално в таза на Атанас. Предполага се, че в този момент неволният стрелец се опитал да свали оптиката на оръжието си, но вместо това стрелял с него.

Димитър веднага закарал простреляния си колега, чийто състояние било тежко, в Центъра за спешна помощ в Казанлък, но по-младият мъж вече бил починал. По пътя, в 21,39 часа, Василев съобщил на телефон 112 за случая, по-късно е задържан за 24 часа.

В Долно Сахране са потресени от трагедията. Двамата ловци били добри приятели. Димитър имал собствен бизнес - притежавал хранителен магазин в Долно Сахране, имал и къща за гости в Павел баня. Местните описват убития Наско като много ведър човек. Той бил семеен, но без деца. Ще бъде погребан утре. А в Районното управление на МВР в Казанлък се води досъдебно производство по случая.