Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИВО МИРЧЕВ
ИВО МИРЧЕВ

Телевизиите не показват автентичните снимки и видеа от предградията на Киев, защото кадрите със зверствата на руската армия са невъобразими. За събитията в Украйна се информирам предимно от Telegram канали. В част от тях нищо от издевателствата не е блърнато или скрито.

Нищо не оправдава да разстреляш преминаващ колоездач, да минеш с танка си върху движеща се лада или да насочиш оръдие/картечница върху автомобил със семейство с деца и да изпепелиш всички, да изнасилиш жени (понякога пред децата им), да избиваш наред за кеф... Стотици снимки и видеа с невъобразими за случване през 2022 г. в Европа неща.

Но явно не се е променило много, защото се сетих за разказите на баба ми, когато през 40-те през България са преминавали руски войски - изнасилвания, кражби от домовете, а брат ѝ за малко не е загубил живота си след като взвод руснаци не били доволни от алкохола, който им е осигурил.

Немислимо е, че това се случва. Уж бе една "специална операция", само по военни обекти се стреляше, "втората армия в света" идваше да "освобождава" украинския народ от нацистите. Накрая се оказа, че специалната операция е класическа война от 20 век, "втората армия в света" всъщност е доста изостанала технологично и тактически, а вместо да освободи украинците им се натресе фашистки.

Изводът: По всякакъв начин трябва да помагаме на Украйна, вместо да заравяме глави в пясъка и да казваме, че нас това не ни вълнува.

От фейсбук