Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

57-годишен психично болен син е авторът на жестокото убийство на възрастна жена, което вчера хвърли в ужас Горна Оряховица. Това съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Във връзка с воденото разследване на убийство на 78-годишна жена в гр. Горна Оряховица, продължи извършването на активни следствени действия под ръководството на прокуратурата. Заподозрян в извършване на деянието е 57-годишен мъж – син на пострадалата. Същият е установен, но предвид констатирани данни за психично заболяване, са предприети действия за настаняване за принудително лечение в специализирано психиатрично заведение и извършване на изследване. Работата по изясняване на случая в пълнота продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл.115 от НК, след получен сигнал в 13.30 часа на 02.04.2022 г. за намерена, в дома ѝ в гр. Горна Оряховица, мъртва 78-годишна жена. На мястото пристигат екипи на Спешна помощ и полицията, като медиците констатират, че старицата е издъхнала. Те обаче забелязват, че има признаци на насилствена смърт. Старицата била със счупен нос, множество пробождания по тялото, вероятно с ножица, както и синини. Според тях горнооряховчанката е била пребита и надупчена с острието. Извършени са незабавни оперативни и процесуално следствени действия, оглед на местопроизшествието и други неотложни действия по разследването. Назначени са експертизи.